AW Motorsports deltagelse ved SM6 Euromaster Rally i Slagelse søndag d. 14. oktober

 

Søndagen startede kulsort kl. 5.30 hjemme i Daugård. Anne havde tildelt 2 kørersædet til den mere erfarne Thomas Breinholt. Det var også Thomas, der sad med til SM5, som jo desværre endte på prøve 1 på grund af et møde med en høj kantsten.

 

Vi ankom til Slagelse i alt for god tid. Så god tid at vi måtte vente i en time for at komme til teknisk kontrol. Der var besluttet, at dette skulle foregå i startrækkefølgen, og da folk ikke altid kommer til den fastsatte tid, blev der jo bare endnu længere ventetid.

Vi fik dog bilen kontrolleret, så vi have tid til forberedelse inden start kl. 10.18.

 

Vi havde lidt tvivl om dæk valget i og med at det støvregnede en anelse, men efter lidt snakken med de andre kørere, forblev valget på slicks. Dette viste sig, at være det rigtige valg på de fleste prøver, på nær prøve 5, som var en ren grusprøve.

 

Prøve 1 blev kørt lidt forsigtigt for ikke at ende løbet lige som sidst.

Prøve 2 viste sig, at være meget krævende Thomas. Det resulterede næsten i, at vi gik i stå midt i forvirringen om hvor vi skulle hen. Vi blev dog enige om en vej blandt lygtepælene og minebåndet, og heldigvis var det den rigtige.

Prøve 3 var en rigtig fed prøve på Arkil A/S, hvor der midt inde på området var en sø og en masse byggematerialer. Så her kom den lille 106’er virkelig på prøve med spærret i svingene. Thomas holdt hovedet koldt og blev ved at sige: ”Fuld gas”, selvom bilen begyndte at skride.

Prøve 4 bød på 2 fart bump, som vi skulle over med fuld gas.

Prøve 5 var den værste prøve for os. Vi kan kun erfare, at slicks på en drivvåd grusbane bare ikke duer til noget! 106’eren var ved at gå i stå flere gange. Herefter skulle vi ind til pause, hvor vi kunne se, at vi var over 30 sek. efter nr. 1, men dog kun 4sek. efter nr. 2.

Løbet var bygget op sådan at prøverne skulle køres igen efter pausen. Der blev kort overvejet om vi skulle skifte dæk, men vi blev enige om, at lade være.

 

Vi fik startet på prøve 6, hvor Thomas havde overskuddet til, at give henvisninger til bedre og hurtigere kørsel. Da vi kom i mål fik vi af vide, at det var dagens hurtigste tid og vi havde forbedret os selv med 4 sek.

Vi kørte ud til prøve 7, hvor vi lige holdt ind før prøven og øvede den igennem Der var ikke tid til forvirring og fejl denne gang. Prøvemandskabet fortalte, at der var spildt gearolie på prøven og at vi skulle passe på. Starten gik og straks begyndte Thomas igen på hans gode idéer. Det gjorde også, at prøvechefen spurgte: ”hvor var gearolien? I har jo sat hurtigst tid”, og vi havde forbedret tiden med 8 sek.

Prøve 8. gav en forbedring på 4sek. fordi Thomas blev ved med at svinge pisken.

Prøve 9. med de 2 fartbump endte med at blive dagens bedste. Vi hentede os selv med 12 sek. og satte igen hurtigste tid.

På prøve 10. havde det regnet en del siden vi kørte der sidst. Men løbsledelsen havde heldigvis valgt at slette en omgang på prøven, så vi skulle kun køre 2 omgange.

 

Ca. 30 min. efter vi var kommet i mål kom tiderne langt om længe op at hænge…..

 

Vi stod øverst på listen. Vi forstod det ikke helt, men vi fandt så ud af, at de andre havde haft en teknisk defekt på en prøve og kom 13 sek. efter os.

Løbet var veloverstået med en Klasse sejr i kl. 5 og en 3. plads generelt i løbet Vi jublede helt vildt, vi havde slået sjællænderne på deres hjemmebane J

 

Vi takker derfor SAS for et rigtig godt motorløb og nogle gode prøver. Selvfølgelig også tak til prøvemandskabet på prøve 3. for opbakningen, (dem kendte vi).

 

Nu er der så kun en MEGET mudret bil som trænger til en vask… er der nogen frivillige…..????

 

 

Alex/AW Motorsport